Politica

Confidentialitate

HAIRPOND SRL in calitate de autor, proprietar, administrator al www.hairpond.com, respecta caracterul privat si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane care viziteaza acest site in vederea efectuarii unor programari sau cumparaturi on-line, fiind inregistrata sub Nr. .... la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. HAIRPOND SRL se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti, mai putin catre colaboratorii directi, unde accesul la anumite date este necesar pentru realizarea serviciilor (servicii de email marketing/newsletter, procesatori de plati, companii de curierat etc.).

Accesul si vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune termenilor si conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

HAIRPOND SRL isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul website- lui www.hairpond.com, precum si termenii si conditiile de utilizare, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677 | 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ale Legii nr. 506 | 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private, HAIRPOND SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate mai jos, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

HAIRPOND SRL se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale furnizate de dumneavoastra prin intermediul site-ului www.hairpond.com, prin completarea formularelor de inregistrare si comanda, asa cum prevad dispozitiile Legii 677 | 2001 cu modificarile ulterioare privind protectia datelor personale.

Drepturile persoanelor inregistrate

In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677 | 2001, persoanele inregistrate, in calitate de persoane vizate, au urmatoarele drepturi:

Dreptul la informare (art.12)

Dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13)

Dreptul de interventie asupra datelor cu caracter personal (art.14)

Dreptul de opozitie (art.15)

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17)

Dreptul de a se adresa justitiei (art.18)

Orice informatie furnizata de dumneavoastra va fi considerata si va reprezenta consimtamintul dumneavoastra expres ca datele dumneavoastra personale sa fie folosite de SC HAIRPOND SRL in conformitate cu scopurile mentionate mai jos. Daca doriti ca datele dumneavoastra personale sa fie actualizate sau scoase din baza de date, ne puteti notifica oricand acest lucru in scris la urmatoarea adresa: HAIRPOND SRL, Str. Ion Vidu, Nr. 15, Timisoara, Jud Timis.

Definitii

Date cu caracter personal - orice informatie referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale

Prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea

Stocarea - pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese

Sistem de evidenta a datelor cu caracter personal - orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice

Operator - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal

Tert - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date

Destinatar - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari

Date anonime - date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila

Date de tip "business contact" - date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip "business contact" nu intra in categoria datelor cu caracter personal

Date statistice - date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice sau de informare, promovare

Informatii colectate

Colectarea datelor personale de catre www.hairpond.com se face prin trei modalitati:

Direct de la utilizator: in momentul abonarii la serviciile oferite de HAIRPOND SRL. Pentru a tine evidenta folosirii site-ului poate aparea necesitatea de a va cere informatii cu caracter personal (adresa de mail, nume, prenume, adresa etc.)

Din raportul de trafic al server-ului: in momentul vizitarii site-ului www.hairpond.com, furnizati anumite informatii despre dumneavostra, cum ar fi adresa dumneavoastra IP, ora vizitei, locul de unde ati intrat, durata vizitei, HAIRPOND SRL inregistrand aceste date

Prin intermediul cookie-urilor: cand vizitati www.hairpond.com este posibil sa va fie trimis un cookie pentru a facilita stocarea si urmarirea peferintelor dumneavostra

Nu sunt colectate nici un fel de date referitoare la cardul sau contul dumneavoastra de banca.

Datele colectate sunt adrese IP si cookie-uri.

Cookie-uri

Cookie-ul reprezinta un fisier de tip ".txt", oferite browser-ului dumneavostra de un server web, ce poate fi plasat pe hard disk-ul dumneavostra. Majoritatea browser-elor sunt setate sa accepte aceste cookie-uri. Daca nu doriti acest lucru, puteti reseta browser-ul dumneavoastra, sa fiti anuntati de fiecare data cand primiti cate un cookie sau sa refuze acceptarea acestor cookie-uri. Este important sa stiti ca daca ati setat browser-ul sa refuze cookie-urile, este posibil ca unele sectiuni din site sa nu poata fi vizualizate normal. Daca nu doriti informatii colectate prin utilizarea de Cookies, exista în multe browsere un procedeu simplu care va permite sa respingeti sau sa acceptati caracteristicile | functiile Cookies. Dar va rugam sa retineti ca Cookies ar putea fi necesare pentru a va putea furniza anumite facilitati ale serviciilor noastre online

www.hairpond.com nu poate controla si nici nu poate avea acces la cookie-urile din computerul dumneavoastra, instalate de o terta parte. Aceste cookie-uri nu pot fi folosite pentru a va identifica pe dumneavoastra

SC HAIRPOND SRL poate colecta de la dumneavoastra date cu caracter personal dar numai cu acordul dumneavoastra si daca ni le furnizati voluntar. Formularul de inregistrare prezentat pe site-ul www.hairpond.com cere informatii prin care puteti fi identificat sau prin care va putem contacta, acestea fiind din categoria datelor de tip "business contact"

Cookie-urile folosite apartin urmatoare companii: Wix, Facebook, Google,

Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri

Pentru a ne asigura ca pagina de web este relevanta nevoilor dumneavoastra

Pentru a livra servicii precum buletinele de stiri, evenimentele sau produsele pe care le-ati cerut sau achizitionat

Pentru transmiterii de oferte, mesaje publicitare si de marketing

Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului

Asigurarea serviciilor de transport achizitionate de dumneavoastra

Facturarii serviciilor comandate de dumneavoastra

Efectuarii platii on-line

Asigurarii securitatii tranzactiei | platii on-line | carte de credit prin aplicarea de filtre antifraude

Inregistrarii dumneavoastra ca membru in programul de fidelizare www.hairpond.com

SC HAIRPOND SRL colecteaza informatii si le prelucreaza in date statistice despre ce pagini accesati in interiorul site-ului www.hairpond.com, inclusiv adresa IP de la care site-ul este vizitat

SC HAIRPOND SRL poate folosi in cadrul www.hairpond.com cookies, stocand temporar date cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

Pentru a imbunatati securitatea accesului

Pentru a imbunatati uzabilitatea si a va furniza un serviciu cat mai bun

În plus fata de informatiile personale sistemele noastre colecteaza în mod automat o serie de informatii anonime care ne ajuta sa întelegem mai bine cum este folosit site-ul si cum putem sa ne îmbunatatim serviciile. Aceste date includ, dar nu se rezuma la, adresa de IP a computerului cu care accesati site-ul, sistemul de operare folosit, software-ul de navigare folosit si timpul petrecut în site.

Atunci când vizitati situl este posibil ca date despre dvs. sa fie colectate si de parti terte ca de exemplu sisteme de contorizare a traficului si sisteme de publicitate online.

Protejarea informatiilor confidentiale

Informatiile colectate de la dumneavostra sunt foarte importante si de aceea sunt confidentiale. SC HAIRPOND SRL utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederior legale in vigoare. Serverul pe care Site-ul cupio.ro este gazduit este protejat de acces fizic si la distanta limitat, fiind instalate in incinte adecvate tehnic si din punct de vedere al securitatii. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si daca este cazul, le aplicam in vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate

Nu sunt colectate nici un fel de date referitoare la cardul sau contul dumneavoastra de banca

Utilizarea datelor statistice si a datelor anonime

SC HAIRPOND SRL poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in urmatoarele scopuri

Realizarii de rapoarte | analize

Realizarii de informari in scopuri proprii

Publicarii, promovarii, ofertarii serviciilor oferite de HAIRPOND SRL

Legislatie

Politica de confidentialitate se supune legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul HAIRPOND SRL. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul HAIRPOND SRL

Legaturi externe

www.hairpond.com contine legaturi spre alte website-uri, in afara controlului HAIRPOND SRL, website-uri care credem ca le veti gasi utile. Daca accesati aceste linkuri veti accesa | vizita website-uri care pot avea o politica de confidentialitate diferita de HAIRPOND SRL. Inainte de a face cunoscute informatiile dvs. personale pe orice alte site-uri va sfatuim sa parcurgeti termenii si conditiile utilizarii acelor site-uri precum si specificatiile lor de securitate.

Contact - probleme sau intrebari

Pentru orice alte intrebari legate de politica noastra de securitate a datelor, sau daca aveti probleme sau reclamatii, va rugam sa ne trimiteti un email la adresa contact.hairpond@gmail.com

Livrare

Variante de transport pentru primirea coletului

Livrarea produselor va fi efectuata prin curier rapid. Costul transportului se adauga automat la comanda ta

Coletarea comenzilor se efectueaza in 24-48 ore, zile lucratoare.

Livrarea coletelor se face in 48-72 de ore, zile lucratoare. In momentul in care coletul pleaca din sediul HAIRPOND, vei fi notificat printr-un SMS.

Tarife de transport

Pentru livrarea comenzii prin curier rapid, taxa de transport este de:

25 RON pentru comenzi.

*Coletele care se livreaza in afara Romaniei nu beneficiaza de transport gratuit, indiferent de valoarea comenzii.Livrarea coletelor externe se face din momentul in care coletul pleaca din sediul HAIRPOND (nu de la plasarea comenzii). Termenul de livrare al coletelor este afisat la plasarea comenzii si este in functie de optiunea firmei de curierat aleasa manual de catre fiecare client.

Modalitati de plata

Ramburs

Contravaloarea comenzii se va achita la primirea produsului catre agentul firmei de curierat. Vei primi o chitanta pentru sumele achitate.

Pentru clientii persoane juridice, exista varianta platii bancare.

Online cu card bancar (Visa | Visa Electron | MasterCard | Maestro)

Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular, cu informatiile despre cardul dumneavoastra, in pagina securizata a procesatorului de plati.

Platile cu carduri de credit | debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa | Visa Electron si MasterCard | Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure", elaborat de organizatiile ce asigura tranzactiilor online acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. "3-D Secure" asigura, in primul rand, ca nicio informatie legata de cardul dumneavoastra sa fie transferata sau stocata, in niciun moment al procesului, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Informatii utile

Comenzile se pot face atat telefonic, cat si online. Comenzile telefonice nu au prioritate. Toate comenzile se coleteaza in ordinea in care au fost plasate de catre clienti indiferent ca sunt plasate telefonic sau pe www.hairpond.com.

Comenzile nu se confirma telefonic! Clientii primesc pe email (adresa de email scrisa la plasarea comenzii) statusul comenzii si cand aceasta este livrata din sediul HAIRPOND.

Pentru orice modificari ale comenzii, te rugam sa ne contactezi telefonic sau sa ne trimiti un e-mail! Nu putem garanta in permanenta existenta in stoc a tuturor produselor prezentate pe site, de aceea exista posibilitatea ca o anumita comanda sa nu poata fi livrata. Va asiguram insa faptul ca ne straduim sa nu existe astfel de probleme. Mentiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea sau continutul unor colete se fac in momentul primirii coletului in prezenta reprezentantului firmei de curierat si  se va intocmi un proces verbal de constatare. Orice reclamatii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.

Magazinul www.hairpond.com  livreaza in Romania.

Magazin

Selectarea produselor

In primul rand trebuie sa cautati sau sa navigati pana gasiti produsul dorit. Motorul de cautare dupa cuvintele cheie este situat in aproape fiecare pagina din magazin. Veti gasi, de asemenea in aproape fiecare pagina, categoriile de produse listate in magazin. Atunci cand gasiti un produs care va intereseaza, apasati numele sau imaginea obiectului pentru a deschide pagina de prezentare a acelui produs.

Selectarea produselor dorite

In momentul in care ati gasit un produs pe care doriti sa il achizitionati, apasati pe butonul "ADAUGA IN COS". Veti fi apoi directionat automat catre pagina de vizualizare a Cosului de cumparaturi, unde aveti optiunea sa vizualizati lista de produse existente in cos, sa modificati cantitatile pe care doriti sa le achizitionati sau sa renuntati la unul, mai multe sau toate produsele introduse in cos. Pentru a va intoarce din nou la site si a adauga alte produse in cos, actionati butonul "CONTINUA CUMPARATURILE".

Adaugarea produselor in cosul de cumparaturi

Daca doriti sa comandati un produs, apasati link-ul “ADAUGA IN COS” situat in partea dreapta-sus a paginii de prezentare a produsului. Folositi link-urile din bara de navigare sau butonul “CONTINUA CUMPARATURILE” pentru a continua cautarea produselor pana cand cosul de cumparaturi contine toate produsele pe care doriti sa le comandati. Puteti accesa in orice moment cosul dvs. apasand iconul specific (cosul) aflat in partea dreapta a fiecarei pagini a magazinului.

Informatii pentru expediere

Pentru a finaliza comanda, apasati pe butonul FINALIZEAZA COMANDA. In cazul in care sunteti client nou, va trebui sa va creati mai intai un cont de utilizator, completand formularul de inregistrare prezent in pagina. Acest proces nu va va rapi mai mult de 1-2 minute, dupa care veti putea finaliza comanda. In cazul in care informatiile pentru plata sunt diferite de informatiile pentru expediere, selectati optiunea Completeaza o noua adresa pentru plata si introduceti informatiile dorite.

Finalizarea comenzii

Pentru a plasa comanda, selectati metoda de plata pe care o preferati si folositi campul Comentarii comanda, care va permite sa trimiteti eventuale informatii suplimentare. Dupa ce v-ati asigurat ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile practicate, apasati butonul Trimite comanda pentru a trece la pasul urmator.

In functie de caracteristicile comenzii Dvs. si de optiunile disponibile, este posibil sa vi se solicite apoi alegerea unei anumite metode de livrare, careia ii pot fi asociate anumite costuri de transport. Veti putea vizualiza valoarea costurilor de livrare inainte de finalizarea comenzii.

Conditii

HAIRPOND.com va recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor pentru folosirea în conditii adecvate a website-ului. Vizitarea sau comandarea produselor acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos.

SC HAIRPOND SRL, proprietara a marcii HAIRPOND îsi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi in acord cu dispozitiile legale, pentru a servi mai bine raportului juridic dintre distribuitor si utilizatori, fara o notificare prealabila. Utilizatorii vor avea permanent acces la termenii si conditiile de utilizare ale site-ului, accesand pagina "CONTACT", în orice moment.

Precizari prealabile

Preturile sunt exprimate în RON, iar TVA-ul este inclus in pretul afisat. Pretul final platit de client este format din pretul de achizitie al produsului, la care se adauga costul de transport. HAIRPOND nu percepe nicio alta taxa suplimentara. Toate produsele vor fi livrate în limita stocului disponibil. Voucherele sau alte modalitati de fidelizare nu sunt transferabile si nu pot fi cumulate.

Coletarea comenzilor se efectueaza in 24-48 ore, zile lucratoare.

Livrarea coletelor se realizeaza in termen de 48-72 de ore, in zile lucratoare. In momentul in care coletul pleaca din sediul HAIRPOND, vei fi notificat(a) printr-un SMS.

Politica de confidentialitate si de securitate a datelor

HAIRPOND prelucreaza date cu caracter personal în urmatoarele scopuri:

Crearea contului de client

Logarea in contul de client

Efectuarea de cumparaturi online

Plata cumparaturilor | restituirea platii in caz de retur de produs | anulare comanda

Livrarea produselor catre tine

Asistenta si suport clienti

Actiuni de loialitate | acordarea de beneficii

Campanii promotionale, concursuri, promotii sau tombole

Crearea de profiluri de client in scop de marketing direct

Navigarea online

Publicitate comportamentala on-line

Oferte pe baza de audientele personalizate (pe liste de clienti)

Mentenanta si securizarea website-ului www.hairpond.com

Audit si raportari

Apararea drepturilor in justitie

Proceduri si investigatii ale autoritatilor sau organelor judiciare

Navigare retele sociale

SC HAIRPOND SRL, în calitate de proprietar al marcii HAIRPOND, se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti, mai putin catre colaboratorii directi, unde accesul la anumite date este legal si necesar pentru realizarea serviciilor (servicii de email marketing/newsletter, procesatori de plati, companii de curierat, etc.). HAIRPOND se obliga sa respecte dispozitiile legale care garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic.

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor pot fi transmise catre si pot fi prelucrate de catre anumiti terti (furnizorii si partenerii de afaceri) in scopuri de marketing sau de furnizare a serviciilor, in conformitate deplina cu Ghidul privind prelucrarea datelor personale in magazinul online HAIRPOND. Totodata, datele personale ale utilizatorilor pot fi transmise institutiilor sau autoritatilor publice atunci cand exista o obligatie legala in acest sens ori la solicitarea acestora sau instantelor judecatoresti in vederea exercitarii dreptului la aparare.

HAIRPOND va folosi datele personale ale utilizatorilor in scopul de a-i notifica asupra ofertelor promotionale si asupra noutatilor prin newsletter-ul site-ului si de a transmite cupoane, felicitari sau alte mesaje. Datele personale introduse de utilizatori sunt necesare pentru confirmarea comenzii, pentru livrarea produselor comandate si pentru o colaborare ulterioara optima intre HAIRPOND si clientii sai. In cazul in care clientul nu mai doreste primirea newsletter-ului, se poate dezabona printr-un simplu click pe link-ul primit prin email de la HAIRPOND sau in orice alt mod pus la dispozitie de HAIRPOND.

HAIRPOND nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dvs. explicit, cu exceptia cazurilor mentionate in cadrul Ghidului privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe website-ul www.hairpond.com.

HAIRPOND prelucreaza datele utilizatorilor pentru perioada necesara indeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate si conform politicilor HAIRPOND de retentie a datelor personale. In anumite cazuri, unele prevederi legale pot impune sau permite pastrarea datelor pentru o perioada mai indelungata. Datele utilizatorilor vor fi pastrate pe perioada detinerii unui cont de client sau a achizitiilor online de webiste-ul www.hairpond.com. Dezactivarea contului de client din Magazinul Online va atrage stergerea au anonimizarea datelor utilizatorilor astfel incat sa excluda identificarea acestora in sistemele de evidenta a datelor ale HAIRPOND, cu exceptia cazurilor in care exista o obligatie legala sau interes legitim de stocare a datelor pe o perioada mai lunga.

Datele utilizatorilor vor fi prelucrate exclusiv in scopul declarat de HAIRPOND si numai pana la momentul retragerii de catre utilizator a consimtamantului acordat in acest sens, exceptand cazurile in care exista o obligatie legala de mentinere a acestora pentru o perioada mai lunga, precum raportarea datelor la autoritatile publice sau exercitarea dreptului de aparare in justitie.

Colectarea, prelucrarea, stocarea si transmiterea datelor vor fi efectuate în conditiile Ghidului pentru prelucrarea datelor personale pe website-ul www.hairpond.com.

Drepturile de autor

Intregul continut al HAIRPOND este protejat conform legii dreptului de autor si a legilor privind dreptul la proprietate intelectuala si industriala. HAIRPOND este marca înregistrata a societatii SC HAIRPOND SRL. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente apartinand site-ului www.hairpond.com se pedepseste conform legilor in vigoare. Continutul acestui website (text, grafica, logo, icon-uri, imagini) sunt proprietatea societatii SC HAIRPOND SRL si cad sub incidenta dreptului de autor prevazut de legea romana. Dreptul de autor pentru anumite texte (articole) reproduse sau adaptate de noi a fost emis de autorii mentionati la sfarsitul acelui text. Dreptul de autor pentru siglele si sloganele partenerilor si colaboratorilor nostri le apartin acestora, si sunt reproduse cu acceptul lor.

Pentru a raporta orice problema legata de drepturile de proprietate intelectuala, va rugam sa ne scrieti la adresa de email contact.hairpond@gmail.com.

Declinarea responsabilitatii

Produsele prezentate pe site sunt cu titlu de exemplu iar anumite caracteristici pot diferi fata de poze (culoare, aspect, etc). Echipa HAIRPOND incearca sa va prezinte cat mai detaliat si corect produsele si sa respecte acuratetea informatiilor. Totusi, HAIRPOND nu garanteaza ca descrierea produselor si a serviciilor, precum si continutul acestui website, este lipsita de erori, completa sau actuala. Societatea SC HAIRPOND SRL nu isi poate asuma responsabilitatea ca toate produsele expuse sunt disponibile in stoc, insa se obliga sa faca demersuri pentru obtinerea si livrarea lor potrivit comenzilor acceptate.

Totusi, daca in urma acestor demersuri, bunurile nu pot fi obtinute in vederea livrarii, clientul va fi informat de indata. Daca un produs oferit de magazinul nostru nu corespunde descrierii sau este trimis eronat, clientul poate cere returnarea contravalorii, fara alta despagubire suplimentara.

Garantia produselor

Toate produsele comercializate de catre HAIRPOND beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare. Produsele sunt noi, in ambalaje originale si beneficiaza de garantia legala de conformitate.

Conditii pentru returnarea produselor

Dorinta HAIRPOND este ca produsele pe care vi le oferim sa fie in deplina concordanta cu nevoile dumneavoastre. In caz contrar, conform Ordonantei Guvernului nr. 34 | 2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, produsele se returneaza in 14 zile calendaristice de la primirea coletului. Potrivit actului normativ mentionat, "cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele,consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile".

Notificarea se va data, semna si trimite de catre dvs. prin e-mail la adresa: contact.hairpond@gmail.com sau la adresa Societatii HAIRPOND, situata in Timisoara, str. Ion Vidu nr. 15, judet Timis. In situatia mentionata mai sus, clientii nostri pot returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat, fara sa prezinte nicio urma de deteriorare sau uzura. In cazul in care produsul are semne de folosire si uzura, prin aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 34 | 2014, "consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor".

Societatea HAAIRPOND SRL se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea notificarii de retur. Conform legii, clientul poate sa se retraga din contract printr-o declaratie neechivoca, prin orice metoda doreste: email, postal, verbal etc.

Cheltuielile de expeditie, in cazul returului, vor fi suportate conform Ordonantei 34 | 2014, de catre consumator: "Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor". Suma returnata clientului nu include costurile de transport sau de ramburs, ci doar valoarea de achizitie a produsului. Toate produsele returnate, pentru care se returneaza suma integrala, trebuie sa fie intr-o stare perfecta, fara urme de utilizare vizibile si cu certificatul de garantie in original.

Potrivit art. 16 punctul 8 din Legea nr. 249 | 2015, "se interzice conditionarea, sub orice forma, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumparat de pastrarea ambalajului.” Conform prevederii din Ordonanta Guvernului nr. 34 | 2014, „utilizatorul final este responsabil doar în ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru utilizatorul final in a-si exercita dreptul de retragere”. Drept urmare, in cazul in care consumatorul returneaza produsul intr-o stare ce diminueaza valoarea acestuia, comerciantului i se permite sa scada o parte din suma returnata clientului.

Informatii, Comunicari

Cei care viziteaza site-ul www.hairpond.com, pot face comentarii si orice alte comunicari pe formularele de contact sau comanda, pot impartasi informatii sau pareri pe forumul fiecarui produs in parte sau pe adresa de e-mail contact.hairpond@gmail.com, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator sau defaimator. In cazul in care ne sunt trimise informatii, materiale, documente, prin orice metoda posibila incluzand e-mail, posta, formulare online, se va considera ca utilizatorul confera societatii HAIRPOND S.R.L. dreptul nelimitat, gratuit, irevocabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, de a distribui si prezenta aceste informatii prin orice mijloace.

Plasarea unei comenzi pe www.hairpond.com sau confirmarea automata a acesteia nu poate fi considerata ca o infiintare contractuala si nu constituie un precontract. 

Preturile sunt valabile incepand cu publicarea acestora, cu exceptia cazurilor in care, in ciuda tuturor eforturilor depuse, acestea au fost afisate gresit, in special in cazul preturilor care au fost afisate cu greseli evidente, semnificativ diferite de valoarea de comercializare sau cele afisate din cauza unei erori de sistem. In acest caz, nu suntem obligati sa livram produsul la pretul eronat, ci pe langa informarea Consumatorului, vom oferi livrarea la pretul corect. Daca acest aspect nu convine Consumatorului, acesta se poate retrage de la contract.

Comenzi telefonice

Plasarea comenzilor telefonice se realizeaza pe propria raspundere. HAIRPOND nu este raspunzator pentru eventualele erori | neintelegeri privind adresa, numar de telefon, produse, etc.

Comenzile nu se cumuleaza

Fiecare comanda plasata este de sine statatoare. Nu se pot plasa mai multe comenzi, iar ulterior sa se cumuleze.

De ex.: Daca un client plaseaza 2 comenzi, ambele cu taxa de curierat, atunci comenzile vor fi colectate separat si va achita taxa de curierat pentru fiecare. Fiecare colet va contine produsele pe care clientul le-a adaugat in comanda respectiva.

Disponibilitate produse

Produsele se livreaza in limita stocului disponibil.

Anulare comenzi

Exista situatii in care o comanda nu poate fi livrata clientului, din diverse motive (produs indisponibil, nerespectarea kiturilor, date livrare incomplete | incorecte etc.). In acest caz, clientul este contactat telefonic de catre un reprezentant HAIRPOND. In cazul in care clientul nu raspunde la telefon, atunci va primi instiintare in scris, printr-un email, cu situatia in cauza si solicitarea de raspuns. In cazul in care clientul nu ne contacteaza in termen de 48 ore (zile lucratoare), printr-un reply la mailul de instiintare sau telefonic la 0769264133 (de luni-vineri, intre 12:00 - 20:00), comanda este anulata automat in sistem.

Conciliere clienti nemultumiti

Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu pare a putea fi rezolvata prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu dnul. Andrei Vas, trimitand un email la adresa contact.hairpond@gmail.com. Termenul in care vi se raspunde la reclamatie este de 24-48 ore (zile lucratoare).

Fraudele

Orice încercare de a accesa date personale ale altui utilizator sau de a altera | modifica continutul www.hairpond.com, de a afecta serverul pe care ruleaza site-ul, va fi considerata tentativa de frauda, Societatea HAIRPOND SRL rezervându-si dreptul de a pune in miscare plangerea penala impotriva celor care au incercat faptele descrise mai sus. Frauda constituie si plasarea unei comenzi cu adresa falsa sau date de identificare false. In acest caz, vor fi anuntate organele competente pentru a solutiona cazul.

Litigii

Societatea HAIRPOND SRL, proprietara a marcii HAIRPOND, va face tot posibilul ca toate eventualele neintelegeri privind orice tip de disputa intre parti sa fie rezolvate pe cale amiabila de catre reprezentantii lor. In cazul in care rezolvarea neintelegerilor nu este posibila pe cale amiabila, solutionarea litigiilor va reveni instantei judecatoresti competente din Romania.

Gdpr

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal explica:

Ce informatii colectam si de ce le colectam.

Cum utilizam respectivele informatii.

Optiunile pe care le oferim, inclusiv modul in care se acceseaza si se actualizeaza informatiile.

Date de contact

HAIRPOND SRL, cu sediul social in Timisoara Str. Ion Vidu, nr. 15, ap. 2, punct de lucru Str. Ion Vidu, nr. 15, etaj 2, birou 12, CUI: 35770100

Ce fel de informatii colectam de la dvs si cum sunt folosite aceste informatii

HAIRPOND SRL prin website-ul www.hairpond.com colecteaza informatii de la utilizatorii sai prin urmatoarele modalitati: direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat de serverul care gazduieste site-ul sau de serviciul extern de monitorizare Google Analytics, precum si prin intermediul cookieurilor.

Informatie furnizata direct de utilizator:

Abonarea la Newsletter

Atunci cand va abonati la newsletter-ul HAIRPOND SRL va cerem adresa de email pentru a va putea trimite informatii si noutati cu caracter general din domeniu, instiintari privind activitatea HAIRPOND, oferte sau reduceri speciale la anumite produse sau servicii, sau alte informatii care fac obiectul acestui site. Nu vom trimite niciodata informari sau materiale promotionale care nu au legatura directa cu activitatile desfasurate de HAIRPOND SRL.

Nu vom divulga | vinde niciodata unor terti adresele din aceasta baza de date si ne vom asigura prin toate mijloacele care ne stau la dispozitie ca aceste informatii sunt in siguranta.

Pentru trimiterea newsletterului si pentru administrarea bazei de date de emailuri abonate HAIRPOND  foloseste serviciul MailChimp.com. Pentru informatii suplimentare puteti consulta si Politica de confidentialitate a MailChimp.com: https://mailchimp.com/legal/privacy/ si Termeni si conditii: https://mailchimp.com/legal/. Serviciul MailChimp.com

Odata cu completarea formularelor prezente pe site-ul www.hairpond.com prelucram dupa caz urmatoarele date personale: Nume si prenume, Email si Telefon

Nu vom divulga | vinde niciodata unor terti adresele din aceasta baza de date si ne vom asigura prin toate mijloacele care ne stau la dispozitie ca aceste informatii sunt in siguranta.

Informatie din rapoarte de monitorizare a traficului:

Atunci cand vizitati un site web dezvaluiti anumite informatii despre dvs. precum adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in site-ul nostru, informatii despre dispozitiv (cum ar fi modelul de hardware, versiunea sistemului de operare, browserul folosit etc). HAIRPOND SRL, ca si alti operatori, inregistreaza aceste informatii cu scopul de a imbunatati experienta utilizatorilor si calitatea serviciilor oferite. Aceste rapoarte de monitorizare a traficului pe site-ul www.hairpond.com sunt extrase si analizate prin serviciul Google Analytics. Pentru informatii suplimentare puteti consulta si Politica de confidentialitate a Google Analytics: https://policies.google.com/privacy/update precum si Termeni si Conditii: https://policies.google.com/terms

Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri nu include nicio informatie identificabila personal despre niciun utilizator individual.

Cookie

Ce este un cookie?

Un cookie este un fisier de mici dimensiuni, in general alcatuit din litere si cifre, care este descarcat în memoria unui calculator (sau altui echipament folosit pentru navigare online - telefon mobil, tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

Cookie-urile sunt create atunci când browserul folosit de catre dvs afiseaza site-ul nostru www.hairpond.com transmite informatii catre browser, iar acesta creeaza un fisier text. De fiecare data cand utilizatorul acceseaza din nou respectivul site web, browserul acceseaza si transmite acest fisier catre serverul site-ului web. Altfel spus, cookie-ul poate fi vazut ca un card de identificare a utilizatorului de Internet, care anunta site-ul web de fiecare data cand utilizatorul se întoarce pe respectivul site.

Exemplu:

Pentru un utilizator de Windows XP si Mozilla Firefox, cookie-urile stocate in calculatorul sau se gasesc la urmatoarea locatie:

C: \Documente si Setari\[nume_de_utilizator]\Datele Aplicațiilor\Mozilla\Firefox\Profiluri\[nume_profil].default\cookies.sqlite

Un cookie poate arata asa:

SNID50=eR0azHquz-E32l1B7uLIasD63_ZWxrS9fkAc37Z4CQ=Q4levhdDnydqiJGNgoogle.ro/verify 9728 2076339328 30210107 446809680 30173295 *

Scopul cookie-urilor

Cookie-urile pot asigura o interactiune mai rapida si mai usoara intre utilizatori si site-urile web. Spre exemplu, in momentul autentificarii unui utilizator pe un anumit site web, datele de autentificare sunt stocate intr-un cookie; ulterior, utilizatorul poate accesa respectivul site fara sa fie nevoie sa se autentifice din nou.

In alte cazuri, cookie-urile pot fi utilizate pentru stocarea de informatii referitoare la activitatile desfasurate de utilizator pe o anumita pagina web, astfel incat acesta sa isi poata relua usor respectivele activitati la o accesare ulterioara a site-ului. Cookie-urile spun serverului ce pagini trebuie sa arate utilizatorului, astfel incat acesta sa nu fie nevoit sa isi aminteasca acest lucru sau sa navigheze întregul site de la inceput. Astfel, cookie-urile pot fi asimilate unor „semne de carte” care ii spun utilizatorului exact unde a ramas in cadrul unui site web.

In mod similar, cookie-urile pot stoca informatii referitoare la produsele comandate de catre utilizator pe un site de comert electronic, facand astfel posibil conceptul de „cos de cumparaturi”.

De asemenea, cookie-urile pot oferi site-urilor web posibilitatea de a monitoriza activitatile online ale utilizatorilor si de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi apoi folosite în scopuri de marketing. Spre exemplu, pe baza cookie-urilor pot fi identificate produsele si serviciile agreate de catre un utilizator, aceste informații servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate catre respectivul utilizator.

Este important de mentionat faptul ca site-urile web din Romania au obligatia de a specifica în mod public daca folosesc cookie-uri si în ce scop .

Tipuri de cookie-uri

Cookie-uri specifice unei sesiuni online

Paginile web nu au memorie. Un utilizator care navigheaza de la o pagina web la alta va fi considerat de catre site-ul web drept un nou utilizator. Cookie- urile specifice unei sesiuni stocheaza, de regula, un identificator care permite utilizatorului sa treaca de la o pagina web la alta fara sa fie nevoie sa introduca de fiecare data informatiile de identificare (nume de utilizator, parola, etc). Astfel de cookie-uri sunt utilizate la scara larga de catre site-uri comerciale, spre exemplu, pentru a tine evidenta produselor adaugate de catre un utilizator in cosul de cumparaturi. Atunci cand utilizatorul viziteaza o anumita pagina a unui catalog de produse si selecteaza anumite produse, cookie-ul retine produsele selectate si le adauga in cosul de cumparaturi, care va contine toate produsele selectate in momentul in care utilizatorul doreste sa paraseasca pagina.

Cookie-urile specifice unei sesiuni sunt stocate în memoria calculatorului utilizatorului doar pe durata unei sesiuni de navigare pe internet si sunt sterse in mod automat in momentul in care browser-ul este inchis. Pot deveni inaccesibile si daca sesiunea a fost inactiva pentru o anumita perioada de timp (de regula, 20 de minute).

Cookie-uri permanente, persistente sau stocate

Cookie-urile persistente sunt stocate la nivelul calculatorului utilizatorului si nu sunt sterse atunci cand sesiunea de navigare este inchisa. Aceste cookie-uri pot retine preferintele utilizatorului pentru un anumit site web, astfel incat acestea sa poata fi utilizate in cadrul altor sesiuni de navigare pe internet.

Pe langa informatiile de autentificare, cookie-urile persistente pot retine si detalii referitoare la limba si tema selectate pe un anumit site web, preferinte privind meniul unui site, pagini favorite in interiorul unui site, etc. Atunci cand utilizatorul acceseaza un site pentru prima data, acesta este prezentat in modul implicit. Ulterior, utilizatorul selecteaza o serie de preferinte, care sunt apoi retinute de catre cookie-uri si folosite atunci cand utilizatorul acceseaza din nou site-ul. Spre exemplu, un site web isi ofera continutul in mai multe limbi. La prima vizita, utilizatorul selecteaza limba engleza, iar site-ul retine aceasta preferinta intr-un cookie. Atunci cand utilizatorul viziteaza din nou site-ul respectiv, continutul va fi afisat automat in limba engleza.

Cookie-urile persistente pot fi folosite pentru identificarea utilizatorilor individuali si, astfel, pentru analizarea comportamentului online al utilizatorilor. Ele pot furniza informatii referitoare la numarul de vizitatori ai unui site web, timpul (în medie) petrecut pe o anumita pagina, si, in general, performantele unui site web. Aceste cookie-uri sunt configurate pentru a putea urmari activitatile utilizatorilor pentru o perioada indelungata de timp, in unele cazuri fiind vorba chiar despre ani.

Cookie-uri flash

Daca utilizatorul are Adobe Flash instalat pe calculator, mici fisiere pot fi stocate in memoria respectivului calculator de catre site-uri web care contin elemente Flash (cum ar fi clipuri video). Aceste fisiere sunt cunoscute sub numele de „local shared objects” sau „cookie-uri flash” si pot fi utilizate pentru aceleasi scopuri ca si cookie-urile obisnuite.

Atunci cand cookie-urile obisnuite sunt sterse prin intermediul functiilor unui browser, cookie-urile flash nu sunt afectate. Astfel, un site web care utilizeaza cookie-uri flash poate sa recunoasca un utilizator cu ocazia unei noi vizite, daca datele specifice cookie-urilor sterse au fost retinute si intr-un cookie flash.

Intrucat cookie-urile flash nu sunt stocate în calculatorul utilizatorului in aceeasi maniera in care sunt stocate cele obisnuite, ele sunt mai dificil de identificat si de sters. Bancile si site-urile de natura financiara folosesc astfel de cookie-uri tocmai pentru acest motiv. Pentru ca sunt dificil de identificat, aceste cookie-uri sunt stocate in calculatoarele utilizatorilor pentru a permite autentificarea utilizatorilor si a preveni fraudele, deoarece eventualii infractori pot detine numele de utilizator si parola pentru autentificare, dar nu au acces la calculatorul utilizatorului. Astfel, cookie- urile actioneaza ca un al doilea nivel de autentificare, pe langa numele de utilizator si parola.

Cookie-uri first party vs cookie-uri third party

Fiecare cookie are un „proprietar” – site-ul web | domeniul internet care plaseaza respectivul cookie.

Cookie-urile first party (prima parte) sunt plasate de catre domeniul internet | site-ul web accesat de catre utilizator (a carui adresa apare in bara de adrese a browserului). Spre exemplu, daca utilizatorul viziteaza www.hairpond.com, iar domeniul cookie-ului plasat pe calculatorul sau este www.hairpond.com, atunci este vorba despre un cookie first party.

Un cookie third party (terta parte) este plasat de catre un alt domeniu internet | site web decat cel accesat de catre utilizator; acest lucru inseamna ca site-ul web accesat contine si informatii provenind de la un site web tert - spre exemplu, un banner publicitar care apare pe site-ul accesat. Astfel, daca utilizatorul viziteaza www.hairpond.com dar cookie-ul plasat pe calculatorul sau are ca domeniu www.trafic.ro, atunci este vorba despre un cookie third party.

Grupul de Lucru Articolul 29 (alcatuit din autoritatile nationale pentru protectia datelor din statele membre ale Uniunii Europene) considera ca, din punct de vedere juridic, si avand in vedere legislatia europeana, notiunea de „cookie third party” se refera la un cookie plasat de catre un operator distinct fata de cel care opereaza site-ul web vizitat de catre utilizator. Cookie-urile third party nu sunt strict necesare utilizatorului care acceseaza un site web, întrucât ele sunt, de regula, asociate unui serviciu distinct fata de cel care a fost „solicitat” in mod explicit de catre utilizator (prin accesarea site-ului web).

Cookie-urile din perspectiva securitatii informatice si protectiei vietii private

Desi cookie-urile sunt stocate in memoria calculatorului utilizatorului de internet, ele nu pot accesa | citi alte informatii aflate in respectivul calculator. Cookie-urile nu sunt virusi. Ele sunt doar mici fisiere text; nu sunt compilate sub forma de cod si nu pot fi executate. Astfel, nu se pot auto-copia, nu se pot raspandi in alte retele pentru a genera actiuni si nu pot fi folosite pentru raspandirea de virusi.

Cookie-urile nu pot cauta informatii in calculatorul utilizatorului, insa ele stocheaza informatii de natura personala. Aceste informatii nu sunt generate de catre cookie-uri, ci de catre utilizator, in momentul in care acesta completeaza formulare online, se inregistreaza pe anumite site-uri web, utilizeaza sisteme de plati electronice, etc. Desi, de regula, informatiile sensibile sunt protejate pentru a nu putea fi accesate de persoane neautorizate, este insa posibil ca astfel de persoane sa intercepteze informatiile transmise intre browser si site-ul web. Chiar daca sunt destul de rare, astfel de situatii pot aparea atunci cand browserul se conecteaza la server utilizand o retea necriptata, cum ar fi un canal WiFi nesecurizat.

Pentru a reduce ricurile de interceptare a cookie-urilor, pot fi utilizate asa numitele „secure cookie” sau „HttpOnly cookie”. Cookie-urile de tip „secure” sunt menite sa limiteze comunicarea informatiilor stocate in cookie-uri la transmiterea criptata, indicând browser- ului sa foloseasca cookie-uri doar prin conexiuni sigure/criptate. Astfel, daca site-ul web foloseste HTTPS, cookie-urile aferente site-ului sunt marcate cu atributul „secure”, acest lucru impiedicand transmiterea lor catre o pagina non-HTTPS, chiar daca aceasta este localizata la acelasi URL. Spre exemplu, daca google.ro foloseste un „secure cookie”, acel cookie poate fi obtinut doar de catre google.ro si doar de pe o conexiune https (care certifica faptul ca cel care cere cookie-ul este Google Inc si nu altcineva). Atributul „HttpOnly” indica browserului sa foloseasca cookie-uri doar prin intermediul protocolului HTTP (care include si HTTPS). Un cookie HttpOnly nu este accesibil prin metode non-HTTP, cum ar fi JavaScript, neputand fi tinta unor atacuri de tip cross-site scripting.

O alta sursa de ingrijorare este reprezentata de utilizarea cookie-urilor in scopuri de publicitate directionata comportamental. Astfel, cookie-urile pot fi utilizate de catre companiile de publicitate online pentru monitorizarea comportamentului si preferintelor online ale utilizatorului, in scopul identificarii si livrarii catre utilizator a celor mai relevante mesaje publicitare. Insa aceste preferinte nu sunt exprimate explicit sau constient de catre utilizator, ci sunt modelate in functie de istoricul navigarii online a utilizatorului, paginile vizualizate de catre acesta, mesajele publicitare accesate. Spre exemplu, atunci cand utilizatorul citeste o pagina web despre masini si se muta ulterior pe o alta pagina, mesaje publicitare referitoare la masini vor fi afisate in noua pagina, chiar daca aceasta nu are legatura cu masini. Intrucat utilizatorul nu este informat despre faptul ca actiunile sale online sunt monitorizate, acest lucru genereaza ingrijorari referitoare la protectia vietii private.

Astfel, utilizarea cookie-urilor ridica ingrijorari referitoare la folosirea informatiilor retinute prin aceste cookie-uri in scopul monitorizarii utilizatorilor si folosirii de tehnologii de tip spyware, mai ales in cazurile in care informatiile sunt stocate in calculatoarele utilizatorilor si folosite pentru recunoasterea lor, fara ca utilizatorii sa aiba cunostinta despre acest lucru sau sa-si fi dat acordul in acest sens.

Gestionarea, dezactivarea si stergerea cookie-urilor

Informatii detaliate referitoare la modalitatile de gestionare, dezactivare si stergere a cookie- urilor prin utilizarea setarilor broswer-ului folosit pentru navigarea pe Internet sunt disponibile la urmatoarele adrese:

Internet Explorer

Stergerea si gestionarea modulelor cookie (IE 8, 9 si 10):

Internet Explorer 8

Internet Explorer 9

Internet Explorer 10

Mozilla Firefox

Setarile pentru cookie-uri si depanarea cookie-urilor (activare si dezactivare cookie-uri, eliminare cookie-uri, blocarea anumitor site-uri de la plasarea de cookie-uri, deblocarea plasarii de cooki-euri, etc)

Sterge cookies pentru a elimina informatiile stocate in computerul tau de alte pagini web

Google Chrome

Gestionarea cookie-urilor (stergere, blocare, permitere, stabilirea de exceptii, etc)

Gestionarea cookie-urilor si a datelor despre site-uri

Safari

Manage cookies – Administreaza cookie-uri (doar în limba engleza)

Safari 6 (OS X Mountain Lion): Manage cookies

Remove cookies – Sterge cookie-uri (doar în limba engleza)

Safari 6 (OS X Mountain Lion): Remove cookies and other data

Opera

Gestionare si stergere cookie-uri (doar în limba engleza)

Gestionarea cookie-urilor si a datelor despre site-uri